Na podstrešju stanovanjske hiše, v rastlinjaku in na vrtu gojil konopljo. V hišni preiskavi zaseli tudi 11 kilogramov posušene konoplje.

Foto: PU Celje

Dravograjski policisti so konec prejšnjega meseca na območju Dravograda zaznali nasad konoplje. Na podlagi zbranih obvestil in pridobljene odredbe preiskovalnega sodnika, so pri 44-letnemu moškemu z območja Dravograda, opravili hišno preiskavo.

Na podstrešju stanovanjske hiše so našli prostor prirejen za gojenje konoplje in dobrih 11 kg posušene konoplje. Na bližnjem vrtu in v rastlinjaku so našli še 90 sadik konoplje, visokih okoli 2 m.

Osumljenemu 44-letniku so sadike konoplje in posušeno konopljo zasegli. Prav tako so mu zasegli luči, zračni filter, napravo za vzdrževanje vlage ter druge pripomočke, ki jih je uporabljal pri gojenju konoplje.

Po zbranih obvestilih bodo osumljenega 44-letnika kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi stvarmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, za kar mu grozi zaporna kazen od enega do desetih let.

Foto: PU Celje

Vir: PU Celje