Prvi letni posvet stranke je pripravila koalicijska NSi, potekal je v celoti na digitalen način. Vsebinsko je bil posvet namenjen aktualnim političnim zadevam na državni in na evropski ravni, seznanitvi z ukrepi za zajezitev epidemije ter pripravi na prihajajoče volitve na državni in lokalni ravni, so poudarili, da je prevladala ocena, da je bil vstop v vlado pred letom dni pravilna odločitev.

 So se pa letnega posveta udeležili predsedniki občinskih in regijskih odborov, župani, občinski svetniki in člani organov stranke na državni ravni. Sodelujoči na letnem posvetu iz vodstva stranke so poudarili, da zna NSi na račun dela in aktivnega komuniciranja z vsemi poslanskimi skupinami v parlamentu zagotoviti potrebno večino za sprejem rešitev, ki so pripravljene iz vrst NSi. Izpostavili so: “Za pozitivne predloge v korist Slovenije znamo pridobiti podporo in zadeve premikati naprej – to se je pokazalo tudi na preteklih glasovanjih (npr. ZIPRS).”

Obenem je vodstvo stranke med udeleženci posveta dobilo podporo, da naj v vladi vztrajajo ter Slovenijo še naprej modernizirajo. Predsednik stranke NSi ter obrambni minister Matej Tonin pa je poudaril, da se je stranka odločila za vstop v vlado zato, da po svojih močeh kar najbolj pomaga pri učinkovitem soočanju z epidemijo. Povedal je tudi: “V vladi pa vztrajamo zaradi naše vizije:  ustvariti spodbudno okolje za življenje in delo, da bi ljudje svoje znanje in potenciale lahko razvijali doma. Mladim in izobraženim pa se ne bi bilo treba izseljevati v tujino.”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo