Na Twitterju je predsednik vlade Janez Janša zapisal: “Žetev nestrpnosti, sovraštva in koronaidiotizem ob bogati setvi v režiji RTV Slovenija in 24UR” in citiral naslov članka na portalu MMC, da je v Mariboru večstoglava množica vzklikala: “Maske dol, vlada pa v zapor!” Protestniki, kateri so bili brez varnostne razdalje in brez mask, so s seboj prinesli slovenske zastave in transparente z različnimi parolami. Zapisano so imeli med drugim tudi “danes imamo pouk v trgovini s pohištvom,” nekateri protestniki so s seboj pripeljali tudi otroke.

V soboto in v nedeljo se je na Glavnem trgu v Mariboru zbrala množica protestnikov, ki je protestirala prosti vladnim ukrepom. Iz fotografij in posnetkov je razvidno, da niso nosili mask niti niso upoštevali fizične razdalje. Po poročanju Večera so udeleženci objeti peli Dan ljubezni, policisti naj bi dogajanje zgolj opazovali, le vsake toliko časa se je preko megafona zaslišalo kakšno opozorilo.

Na Glavnem trgu se je kasneje skupini protestnikov pridružilo še večje število ljudi, skupaj so se odpravili na Trg svobode in vpili: “Maske dol, vlada pa v zapor!” So pa s Policije sporočili, da so neprijavljena shoda ustrezno dokumentirali in snemali, na podlagi zavarovanih videoposnetkov bodo identificirali kršitelje ter jim zaradi kršitev vladnih odlokov in s tem zakona o nalezljivih boleznih posredovali plačilne naloge.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo