Na Šarčev govor pri Titanovi brvi odzivi na Twitterju

Foto: Nova24TV

Marjan Šarec, nekdanji premier je bil slavnostni govornik na prireditvi pri Titanovi brvi, kjer se vsako leto spomnijo začetka upora proti okupatorju in prvih žrtev druge svetovne vojne na Kamniškem, poroča Nova24TV. Je pa v svojem govoru izrazil prepričanje, da slovenski narod ni razklan, kakor bi naj to nekateri želeli prikazati.

Povedal je: “Slovenski narod ni razklan, ampak je velika večina slovenskega naroda na pravi strani – želi živeti v miru, želi si živeti brez zdrah, želi si živeti brez potvarjanja zgodovine in želi si živeti v evropski družini držav, ki ne temeljijo na kršenju človekovih svoboščin, na izničevanju že zdavnaj pridobljenih ustavnih pravic, ampak želijo živeti v napredni družbi narodov.” 

Dogodek je v nadaljevanju izkoristil tudi kot priložnost, kjer je izrazil kritiko na račun trenutne vlade. Izpostavil je: “Živimo v čudnem času – v času epidemije koronavirusa in hkrati tudi potvarjanja zgodovine, kršenja človekovih pravic, želje po preobrazbi slovenske družbe in poti Slovenije tja nekam proti Višegradu.”  Obenem se zaveda, da je potrebno pri tveganju poskušati znova in znova, če se ti ne posreči.

Na Twitterju je bilo veliko odzivov na njegov govor.

 

 

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV