Na Sladko Goro po obnovljenem cestnem odseku

Foto: Občina Šmarje pri Jelšah

V občini Šmarje pri Jelšah so torek obeležili zaključek obnove lokalne ceste Nova vas-Sladka gora, v dolžini 350 metrov. Za leto 2021 načrtujejo, da bi obnovili še odsek ceste med Mestinjem in Lembergom v dolžini 600 metrov.

S tem so zaključili prvo fazo obnove lokalne ceste Mestinje-Lemberg-Nova vas-Sladka Gora. Dela je izvajalo podjetje KIT-AK gradnje iz Rogaške Slatine in v tej fazi obnovilo odsek v dolžini 356 metrov. »V sklopu obnove smo razširili vozišče na šest metrov in uredili pločnik, prav tako smo uredili odvodnjavanje, optiko, zgradili smo oporne zidove in javno razsvetljavo. Dela so stala 254 tisoč evrov,« je ob tem povedal župan Matija Čakš. Župan je še povedal, da za leto 2021 načrtujejo drugo fazo obnove omenjenega odseka, ki bo zajemal obnovo med Mestinjem in Lembergom v dolžini okoli 600 metrov.

Župan se je ob tem tudi razveselil nove podobe po celoviti obnovi ceste med Šmarjem pri Jelšah in Svetim Štefanom, skozi Ločnec. Po besedah Čakša naj bi bila dela na tem odseku v zaključni fazi in je potrebno postoriti le še nekaj manjših del.

Vir: Štajerski val