Na Slovenskih regionalnih dnevih minister Zvone Černač poudaril: “Pomembno je, da omogočimo enake izhodiščne možnosti za vse”

Foto: SDS

Včeraj je minister za razvoj in EU kohezijsko politiko Zvone Černač nagovoril udeležence simpozija Slovenski regionalni dnevi, ki je bil letos posvečen petdeseti obletnici regionalne politike v Sloveniji, poroča Demokracija. Pri tem je minister poudaril, da gre za pomemben jubilej, ki je priložnost za razmislek ter odkrit pogovor o tem, kaj smo na področju regionalnega razvoja v preteklosti naredili prav in kaj narobe.

Slovenske regionalne dneve so tudi letos organizirali Geografski inštitut Antona Melika ZRC SAZU, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Slovenski regionalni razvojni sklad in Združenje regionalnih razvojnih agencij. Zaradi epidemije so v celoti potekali v spletni oblili. Dogodek je bil letos posvečen petdeseti obletnici regionalne politike v Sloveniji.

Minister Černač je poudaril: »Današnji simpozij je priložnost za razmislek o tem, zakaj je kljub številnim inštitucijam za spodbujanje skladnega regionalnega razvoja Slovenija še vedno izrazito centralizirana, zakaj je propadel projekt decentralizacije in kakšne so posledice za ljudi. Treba se je tudi vprašati, zakaj so, kljub milijardam, ki jih namenjamo za odpravo razvojnih zaostankov, te razlike vedno večje, in zakaj se ta razkorak v razvitosti povečuje, namesto da bi se zmanjševal.«

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Demokracija

Uredništvo