Na socialnih omrežjih pogrom nad oddajo Tarča. Gledalci Eriki Žnidaršič pripisali vlogo sodnice in ne voditeljice

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Včerajšnja oddaja Tarča na RTV Slovenija je doživela pravi pogrom na socialnih omrežjih. Gledalci so mnenja, da se je voditeljica Erika Žnidaršič v primeru Franca Kanglerja postavila v vlogo sodnice in ne voditeljice. Prav tako so bili mnenja, da je Franc Kangler doživel nov sodni proces brez odvetnikov in da je potrebno oddajo zaradi njene pristranskosti ukiniti.

Edvarda Kadiča je tako zanimalo kje je bil namen oddaje in ali gre za TV proces ali show? Dodal je še, da je šlo za blatenje gosta, sodišč in policista. Prav tako ga je zanimalo, če odločbe sodišč za vse akterje Tarče niso dovolj?

Znani novinar Peter Jančič je potek oddaje komentiral z besedami: “Če prav vidim, v Tarči Erika razglaša, da je Kangler kriv. Mora lektorirat sodne odločitve, da so se tam zmotili, ker niso tako odločili.” Prav tako je Jančič prepričan, da so v oddaji zamolčali udbaštvo v primeru sodnih postopkov zoper Franca Kanglerja. Zanimalo ga je tudi, če je RTV Slovenija televizija varuhov prejšnjega sistema ali SD?

Oglasil se je celo novinar RTV Slovenije Igor Pirkovič in vprašal, če je potrebno narediti še eno oddajo o Francu Kanglerju.

Damjan Terpin je prepričan, da je RTV Slovenija s to oddajo uprizorila televizijski proces zoper Franca Kanglerja, glede primerov v katerih je bil oproščen. Prepričan je še, da to spominja na nekdanje partijske procese.

Vinko Vasle pa je prepričan, da so ravno uredniki oddaje Tarča storili kaznivo dejanje, saj nihče ne sme in ne more nekomu javno očitati kaznivih dejanj, za katere je bila ta oseba pravnomočno oproščena.

V nadaljevanju objavljamo še nekaj drugih odzivov.

Vir: Twitter