Na Štajerskem policisti ponovno odkrivali slepe potnike

Foto: Policija

Policisti  so včeraj ob 9.23  obravnavali nedovoljen prehod državne meje. V Mariboru na parkirišču podjetja na Teznu je pri odpiranju nakladalnega prostora  tovornega vozila bil odkrit državljan Afganistana, ki je skrit v priklopniku na nedovoljen način vstopil v Republiko Slovenijo. Po končanem postopku je tujec bil vrnjen hrvaškim  varnostnim organom.

Policisti so  včeraj ob 15. uri  v kraju Meje ustavili  osebni avtomobil poljskih registrskih številk v katerem so se prevažali štirje državljani Poljske. V postopku je bilo ugotovljeno, da so državljani Poljske prečkali državno mejo izven mejnega prehoda,  za prehod državne meje na tem prehodnem mestu pa niso imeli ustreznega dovoljenja. Ker so izpolnjevali pogoje za vstop na mednarodnem mejnem prehodu, jim je bila izrečena globa ter omogočeno nadaljevanje poti.

Policisti  Postaje mejne policije Gruškovje so včeraj ob 15.12 pri temeljiti mejni kontroli v priklopniku tovornega vozila bosanskih registrskih številk, odkrili pet tujcev, od tega tri državljane Afganistana in dva državljan Iraka, ki so se skriti med blagom poskušali izogniti mejni kontroli. Po končanem postopku so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Vir: Policija