Včeraj je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša odgovoril na poslansko vprašanje Alenke Bratušek z naslednjimi besedami: “Vi ste si izposojali z obrestno mero po 5 do 7 odstotkov, poleg tega niste želeli sprejeti poceni denarja iz evropskega mehanizma za reševanje bank. Ves denar za sanacijo bank ste obesili na pleča slovenskih davkoplačevalcev in prihodnjih rodov.” Ob tem je še dodal, da je šel izposojeni denar za reševanje bank, tudi tajkunskih, zdaj pa gre neposredno ljudem ter za reševanje gospodarstva.

 

Alenka Bratušek je namreč včeraj na seji DZ prva postavila vprašanje predsedniku vlade Janezu Janši. Svoje vprašanje je pričela z besedami, češ da se z novim zadolževanjem ne krši le človekovih pravic tistih, ki morajo sedaj tudi prekomerno plačevati, ampak človekove pravice tudi prihodnjih generacij, tudi še nerojenih. “Tako je zapisal Janša pred leti,” je pojasnila in dodala: “Danes ko vlado vodite vi, je država zadolžena kot še nikoli.” Po njenih besedah je konec lanskega leta znašal javni dolg 82,5 odstotka BDP, nekaj več kot 36 milijard evrov. Ob tem je še poudarila: . “Vsak Slovenec je zadolžen za več kot 18 tisoč evrov, to so podatki, to so dejstva.”

Bratuškova je očitala aktualni vladi še sledeče: “Kaj se je spremenilo, da danes to ni več tak problem, kot je bil pred leti,” je vprašala. “Za nami je težko leto, ki ga je zaznamoval virus. So bili vsi ukrepi pravi in učinkoviti? Bi lahko stvari naredili bolje? Ste se kdaj vprašali, kaj ste naredili narobe, da smo imeli najvišjo umrljivost, da so naše šole ostale najdlje zaprte? Kaj je šlo narobe, so bili rezultati takšni, kot ste jih predvidevali? Kaj je šlo narobe, da je Slovenija pri drugem valu popolnoma zavozila in kaj bo drugače, če se bo zgodil še tretji val?”

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

 

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo