Na včerajšnji vladni novinarski konferenci je direktor NIJZ povedal: “Ukrepov se ne držimo dosledno! 400 do 500 okužb je s privatnih druženj, to so nepotrebne okužbe!”

dr. Milan Krek (Foto: Twitter)

Na včerajšnji vladni novinarski konferenci je direktor NIJZ Milan Krek povedal: “Ostale države zapirajo šole, podaljšujejo ukrepe, zapirajo meje, pri manj okužbah kot jih ima Slovenija. Smo zelo pogumni, da sproščamo ukrepe.”

Na včerajšnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede epidemije covid-19 je poleg Milana Kreka sodelovala tudi misijonarka Zvonka Mikec iz Mozambika, ki je spregovorila o epidemioloških razmerah v tem delu Afrike.

Direktor NIJZ Milan Krek je povedal: “V enem letu smo opravili skoraj milijon PCR testov. Od tega je bilo pozitivnih 194.165 testov. Trendi so nekoliko slabši. Pozivam vse državljane, da se držite ukrepov, da lahko šole ostanejo odprte. Trenutno nam oboleva delovno aktivna populacija. Število okuženih starejših še naprej pada,” je uvodoma dejal. Pojasnil je, da ima Evropa novi val okužb s koronavirusom, stanje pa se slabša skoraj povsod. V tej situaciji igrajo novo vlogo novi sevi. Kar 80 % okužb je na Češkem povezanih z angleško različico.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo