Na voljo 200 štipendij za kandidate za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov

Foto: postanivojak.si

V študijskem letu 2019/2020 bo po objavi natečaja Ministrstva za obrambo na voljo 200 štipendij kandidatom za vojake srednješolskih in poklicnih izobraževalnih programov za poklicno delo v Slovenski vojski. Na voljo je tudi 30 štipendij kandidatom za častnike in višje vojaške uslužbence različnih izobraževalnih programov.

Kandidati lahko svojo vlogo oddajo do 31. avgusta 2019. Na ministrstvu so še zapisali, da bodo kandidati za vojake štipendijo prejemali od vključno drugega letnika naprej. Omenjenih 30 štipendij kandidatom za častnike in višje vojaške uslužbence bo podeljenih za izobraževalne programe zdravstvene nege, medicine, računalništva in informatike, strojništva, letalstva, ladijskega strojništva, elektrotehnike, pomorstva, navtike, prometa, kemije oziroma kemijske tehnologije ter drugih programov 1. stopnje za častnike oziroma višje vojaške uslužbence.

Za teh 30 štipendij morajo kandidati svoje vloge oddati do 31. marca 2019. Ob tem povejmo, da je prijavo za obe vrsti štipendije mogoče oddati preko aplikacije oziroma na upravo za obrambo na območju stalnega prebivališča kandidata. Vsi, ki jih zadeva zanima lahko vse informacije najdejo na spletni strani postanivojak.si.

M.I.