V četrtek 10.septembra 2020 je bila policija v popoldanskih urah obveščena, da je neznani moški pred eno od poslovnih stavb v Mariboru s pištolo ustrelil v zrak ter se odpeljal s kraja.

Kriminalisti in policisti so na podlagi zbiranja obvestil ugotovili, da so dva moška, stara 43 in 38 let ter 42-letna ženska prišli v stanovanjski blok v Mariboru do 45-letnega moškega, katerega so s fizično silo, grožnjami in z uporabo nevarnih predmetov ter orožjem poskušali prisiliti, da bi jim izročil prepovedano drogo in denar.

Oškodovancu je uspelo pobegniti iz stanovanja, pričel je klicati na pomoč, osumljenci so zato kraj zapustili, eden izmed njih je zaradi zastraševanja oškodovanca pred stanovanjskim blokom v zrak izstrelil naboj. S kraja so se odpeljali z osebnim avtomobilom

Policisti in kriminalisti so takoj pričeli z izvajanjem aktivnosti za izsleditev opisanih osumljencev. Vse tri so v večernih urah, v bližini Maribora, izsledili in jim odvzeli prostost. Ob prijetju so osumljencem zasegli orožje in strelivo ter ostale nevarne predmete, ki so jih uporabili pri kaznivem dejanju.

Moška osumljenca sta v preteklosti že bila obravnavana za kazniva dejanja z elementi nasilja, so sporočili s Policijske uprave Maribor. In dodali, da so na podlagi zbranih obvestil in dokazov moška osumljenca, zaradi utemeljenega suma poskusa storitve kaznivega dejanja ropa v soboto, 12. 9. 2020, s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru.

Vir: PU Maribor