Nadhod Sonce bi lahko prve sprehajalce in kolesarje sprejel poleti 2021

Foto: Občina Rogaška Slatina

Radio Štajerski val je poročal, da Občina Rogaška Slatina načrtuje gradnjo nadhoda, ki bo potekal preko ceste in železnice do razglednega stolpa. Za nadhod, ki bi naj po načrtih potekal na območju nekdanjega mizarstva je občina gradbeno dovoljenje pridobila junija lani ter konec lanskega leta še sklep Eko sklada o sofinanciranju projekta.

Projekt, ki bi ga naj pričeli graditi v drugi polovici letošnjega leta je bil občinskemu svetu občine predstavljen lanskega februarja. Nadhod so poimenovali Sonce in bo namenjen pešcem, kolesarjem in tudi invalidom. Po pridobitvi gradbenega dovoljenja bo imel nahod sedaj dostop drugje kot je bilo načrtovano v osnovi in kot je bilo februarja lani predstavljeno občinskim svetnikom. Takšna odločitev je po besedah župana Branka Kidriča primernejša, saj se prvotna zamisel ni izkazala za optimalno.

Z gradbenim dovoljenjem se je spremenil tudi iztek nadhoda, saj bi po prvi opciji morali spremeniti prometni režim na promenadi, kajti ta sedaj onemogoča vožnjo kolesarjem po promenadi.

Štajerski val je ob tem poročal, da je župan sporočil, da so konec leta 2019 prejeli sklep Eko sklada iz katerega izhaja, da bodo sofinancirali projekt vreden okoli 1,4 milijona evrov. Sedaj bi lahko gradbena dela stekla v drugi polovici letošnjega leta in se zaključila v poletnih mesecih leta 2021.

Nadhod bo tako omogočal sprehod do načrtovanega 106 metrov visokega razglednega stolpa, ki ga želi občina postaviti na območju nekdanjega mizarstva. Za izgradnjo stolpa do četrtka poteka tudi javna razgrnitev osnutka sprememb in dopolnitev Občinskega podrobnega prostorskega načrta.

Vir: Štajerski val