Naj razume kdor more!? Golobova vlada zavrnila pomoč Koroških gasilcev!?

Foto: Zajem zaslona Twitter / Matija Pongrac

Od vlade Roberta Goloba smo se v letu in treh mesecih že navadili, da počne ljudem popolnoma nerazumljive poteze. Predvsem pa se poslužuje potez, ki so na škodo ljudi oziroma posameznika. Kljub vsemu pa bi pričakovali, da bi vsaj ob zadnjih uničujočih poplavah premogel malo več empatije in politični boj postavil na stran ter pomislil kaj je dejansko v korist prizadetih.

Na spletu se je namreč pojavil zapis koroškega Slovenca in podžupana Bistrice ob Pliberku Vladimirja Smrtnika, ki človeku dejansko vzame sapo. Podžupan je namreč objavil, da so Koroški gasilci zbrali ekipo 50 oseb, ki so bili pripravljeni nemudoma priskočiti na pomoč slovenskim gasilcem in prizadetim v Sloveniji. V nadaljevanju pa postreže s šokantnostjo zapisa, da je Vlada RS, ki jo vodi Robert Golob takšno pomoč zavrnila. Hkrati je izrazil zaskrbljenost za prizadete ljudi.

Za konec svojega zapisa je še dodal: “Vlada, SRAM vas je lahko”. Takšna odločitev slovenske vlade je nerazumljiva tudi za prebivalce občine v kateri je Vladimir Smrtnik podžupan. Hkrati izražajo podporo ogorčenosti, ki jo je izrazil Smrtnik zaradi mačehovskega odnosa vlade do prizadetih v zadnji ujmi. Hkrati gre za potezo, ki je mnogi ne razumejo in se je najprej celo ugibalo, da bi lahko bila šala. Vendar kot kaže še kako drži, da je vlada odklonila pomoč prizadetim državljanom.

Vir: Twitter