Največja stranka v državnem zboru Gibanje Svoboda z lažmi nad vodjo stikov z javnostmi na Ministrstvu za kulturo – opravičila še niso uspeli izreči

Foto: Nova24TV

Kako si v Gibanju Svoboda predstavljajo novo svobodo in kaj vse so za dosego lastnih ciljev pripravljeni storiti kaže tudi njihov zapis na socialnem omrežju v zvezi z Mitjo Iršičem – vodjo stikov z javnostmi na ministrstvu za kulturo. V Gibanju Svoboda so namreč z lažjo želeli očrniti tako zaposlenega kot vlado Janeza Janše.

“Povsem neprimerna retorika uslužbenca Ministrstva za kulturo, ki je eden izmed mnogih, ki mu je vlada ob koncu mandata omogočila službo za nedoločen čas,” so zapisali v Gibanju Svoboda.

Da gre za izkrivljanje resnice oziroma celo laži je opozoril Mitja Iršič, ki je zapisal, da se v javni upravi ne bo zaposlil za nedoločen čas, zato od stranke pričakuje opravičilo.

“Še enkrat poudarjam, da je tvit zavržna laž, ki je napad na mojo osebno integriteto. Nevredno največje stranke v parlamentu. Vlada mi ni omogočila “službe za nedoločen čas ob koncu mandata” kot trdijo. Ljudje pa se (sodeč po odzivih na tvit) že pogovarjajo kot da gre za dejstvo,” je še v odzivu na takšna navajanja zapisal Iršič.

kot kaže kljub opozorilom v Gibanju Svoboda ne premorejo toliko samokritike, da bi svojo napako spoznali in se opravičili za svoje neresnične navedbe. “Že drugi dan potrpežljivo čakam na opravičilo največje stranke v Državnem zboru, ki se je zlagala, da mi je vlada ob koncu mandata omogočila službo za nedoločen čas,” je v petek opozoril Iršič.

Vir: Twitter