Največja stranka v Sloveniji SDS v soboto na kongresu v Slovenskih Konjicah izbira novo vodstvo in potrjuje politiko za naslednja 4 leta

Foto: Facebook

V soboto bo v Slovenskih Konjicah največja stranka v Sloveniji Slovenska demokratska stranka (SDS) pripravila svoj že 12. kongres. Na kongresu bodo volili novega predsednika in podpredsednike stranke ter člane izvršilnega odbora. Kot pred vsakim kongresom so tudi letos v stranki pripravili resolucije, ki bodo predstavljale politiko stranke naslednja 4 leta.

V stranki so letos tako pripravili 5 resolucij, ki jih sestavljajo poleg krovne resolucije, še resolocije, ki so jih pripravili posamezni odbori znotraj stranke. V resolucijah, ki jih bodo člani stranke potrjevali v soboto so v stranki dali poudarek na državi, ki bo postala dom svobode, pravičnosti, priložnosti in blaginje za vse.

V stranki so prepričani, da je potrebno v naslednjih 4 letih usmeriti napore v globalno aktivnost za zmanjšanje izpustov toplogrednih plinov kot tudi preudarno zastavljanje in uresničevanje lastnih okoljskih prioritet tako v nacionalnem okviru kot v okviru EU, da bo prehod v zeleno in digitalno družbo pravičen ter izvedljiv.

Za mlade bodo ustvarili pogoje, ki bodo omogočali razvoj svojih potencialov in nabiranje poslovnih in drugih izkušenj v tujini ter jim nato omogočili vrnitev v domovino ter uspešno nadaljnjo ustvarjanje kariere v Sloveniji. Zato bodo posrbeli za pogoje, ki bodo mladim omogočali ustvarjanje poklicne kariere, družine in socialne varnosti.

Politika SDS v naslednjih 4 letih bo šla tudi v smeri boja za vsakega posameznika kjer ne bo prvorazrednih in neenakopravne obravnave. Študentom želijo omogočiti dostojen študij, delavcem poštene plače in podjetnikom pa pogoje za uspešno poslovanje.

Kako bo potekal kongres in kdo bodo novi izvoljeni predstavniki stranke bomo poročali v naslednjih dneh, prav tako bomo poročali kakšna bo politika stranke SDS v naslednjem štiriletnem obdobju.

Uredništvo