Nalezimo se dobrih navad. Jutri mobilna cepilna enota tudi v Zdravstveni postaji Podčetrtek.

Foto: NIJZ

Jutri bo Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah v sodelovanju z Občino Podčetrtek bo z mobilno cepilno enoto v Zdravstveni postaji Podčetrtek organiziral cepljenje proti covid-19, za občane občine Podčetrtek. Cepljenje bo potekalo med 14.00 in 18.00 s cepivom Pfizer.

V tem času bodo cepili proti gripi, ki je prav tako brezplačno. Za cepljenje ni potrebnega predhodnega naročanja.

Zakaj se odločiti za cepljenje?

Cepljenje je varen in učinkovit način zaščite pred nekaterimi nalezljivimi boleznimi, tudi proti Covid-19. Covid-19 lahko pušča osebi dolgoročne posledice po preboleli bolezni, ki se lahko kažejo kot brazgotinjenje pljuč, vnetje srčne mišice, možganska kap, srčni infarkti, odpovedi ledvic, utrujenost, depresija in druge bolezni. Cepljenje nas zaščiti pred samo boleznijo, zgoraj naštetimi zapleti in dolgoročnimi posledicami bolezni Covid-19.
Proti Covid-19 se je po svetu cepilo že 40 milijonov ljudi in resnih stranskih učinkov cepljenja je bilo zelo malo. Znana je tudi statistka cepljenja zdravnikov pri nas in sicer se je v Sloveniji cepilo več kot 90 % vseh zdravnikov.
Po oceni strokovnjakov je za posameznika tveganje, da bo utrpel okvaro zaradi cepljenja, bistveno manjše od tveganja, ki bi ga zanj predstavljala sama bolezen. Zato je naš nasvet da se nalezemo dobrih navad in se cepimo.

Vir: Občina Podčetrtek