Namestitev zabojnikov za planinsko kočo na Mozirski planini

Tovornjaka z zabojniki civilne zaščite | Avtor Izpostava URSZR Celje Prenesi

V torek, 2. marca 2021, bo Uprava RS za zaščito in reševanje dostavila in namestila zabojnike na lokaciji pri Mozirski koči.

Ta teden je pretresla novica o požaru na Mozirski planini, kjer je do tal pogorela koča na Golteh.

V sredo, 24. februarja, ob 19.27 je Center Republike Slovenije za obveščanje prejel klic osebe, ki je opazil ogenj na Golteh. Okoli pol osmih so bili nato aktivirani gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Mozirje. Takoj pa so na pomoč priskočili tudi gasilci sosednjih društev. Tako so posredovali gasilci PGD Mozirje, Rečica ob Savinji, Pobrežje ob Savinji, Grušovlje, Gorica ob Dreti in Ljubno ob Savinji.

Požar je bil pogašen v približno dveh urah. Intervencija je bila zahtevna, saj je šlo za zahteven dostop, cestišče do koče pa je bilo zaledenelo. Poleg tega je bila lokacija v bližini gozda, objekt pa razmeroma velik.

Občina Mozirje je naslovila vlogo za pomoč pri zagotovitvi bivalnega zabojnika. Tako sta včeraj pripadnika regijske enote civilne zaščite za delo s specialnimi delovnimi stroji Zahodno-štajerske regije prevzela dva zabojnika in sicer v Logatcu in Državnem logističnem centru Roje in ju prepeljala v regijski logistični center Zahodno-Štajerske regije v Celju.

Tekom tega vikenda bodo uredili dovozno cesto v bližini pogorišča, jutri, v ponedeljek pa si bodo predstavniki občine Mozirje, Planinskega društva Mozirje ter Zavoda za varstvo narave ogledali in določili lokacijo postavitve zabojnikov na Mozirski planini.

V torek, 2. marca 2021, bodo zabojnike dostavili in namestili na lokacijo pri Mozirski koči.

Vir: Uprava RS za zaščito in reševanje