Hinavščina dominantnih medijev v rokah levega tranzicijskega omrežja ne pozna meja. Pred dnevi je potekala tradicionalna maša ob Marijinem vnebovzetju na Brezjah. Zbralo se je dobrih tri tisoč ljudi. A nekdo je prijavil organizatorje prireditve, ki se morajo sedaj soočiti z inšpekcijskim nadzorom zaradi kršitev vzdrževanja minimalne varnostne razdalje med udeleženci ter opustitve nošenja zaščitnih mask v zaprtem prostoru.

Problematizira se tudi udeležba, saj je po sedanjih vladnih odlokih dovoljeno na javnih mestih zbiranje le do petsto udeležencev. Zakoni veljajo za vse. Zato bi lahko predstavniki Cerkve malce bolj pazili na vladne omejitve. A glej ga zlomka, v Sloveniji spremljamo kršitve istih zakonov, sedaj že sedemnajsti teden, ob nezakonitih kolesarskih protestih.

RTV Slovenija in POP TV sta velikokrat poročali, da se je na protestih zbralo tudi med pet do sedem tisoč protestnikov. A takrat se noben od medijev leve provenience ni vtikal v kršenje vladnih odlokov. Proteste in kršitve vladnih odlokov pa vsak teden tudi s svojo udeležbo spodbujajo Tanja Fajon, Luka Mesec in Marjan Šarec. Kot smo že razkrili v našem mediju, prav Socialni demokrati pletejo niti v ozadju. Kot osrednji imeni se pojavljata Jernej Štromajer in Vuk Čosić.

Avtor Luka Perš, več lahko preberete tukaj.