Ljubljana, 13. februar 2021 – Danes zjutraj je mnoge sprehajalce na ljubljanskem Rožniku presenetila slika Mateja Tonina na Cerkvi Marijinega obiskanja. Ob tem je potrebno povedati, da ni šlo za čudež ampak povsem nesprejemljivo in nedopustno dejanje vandalov. Ljudje so sliko na cerkvi pospremili z naslednjimi besedami: “Sramotno! Teptanje po Cerkvi se nadaljuje. Ko preprosto zmanjka besed”.

Pred kratkim se je na obtožbe leve opcije, o »mračnjakih in nazadnjakih«, ki so jih izrekli na račun nevladne organizacije Iskreni  Matej Tonin odzval z besedami: “Kristjani smo del te družbe in to bodo morali slej kot prej sprejeti. NSi ne bo nikoli dovolila, da nas bodo kristjane zasramovali ali poniževali, vedno bomo branili svobodo veroizpovedi”.

Zavod Iskreni je na javnem razpisu ministrstva za delo, družine, socialne zadeve in enake možnosti pridobil 130.200 evrov, kar je zmotilo levo opozicijo, ki so zaradi tega celo zoper ministra Janeza Ciglerja Kralja vložili interpelacijo. Tako Matej Tonin kot predsednik NSi kot celotna stranka so Cigler Kralju izrazili popolno podporo. “Izkazal se je kot odličen minister in veliko presenečenje vladne ekipe, njegove odlike prepoznavajo tudi v opoziciji, zato je jasno, da ni celotna opozicija podpisana pod interpelacijo,” je poudaril Tonin.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV