Narobe svet! Človek, ki so mu pri LMŠ javno urejali službo na Uradnem listu v državnem zboru govoril o korupciji v Sloveniji

Foto: Twitter (Tilen Majnardi)

Kdo se ne spomni afere, ko so pri takrat vladni stranki LMŠ za Igorja Šoltesa kot nekdanje direktorja Računskega sodišča na Uradne listu javno urejali zaposlitev? Takrat je moral svoje delovno mesto zapustiti generalni sekretar stranke, Igor Šoltes pa se je moral “posloviti” od delovnega mesta na Uradne listu.

Takratna afera je dejansko mejila na koruptivno dejanje, vendar kot kaže to ni ovira, da bi se pod trenutno vlado kot kaže pojem korupcija drugače razlagalo in obravnavalo. Včeraj je namreč na odboru državnega zbora o korupciji v Sloveniji spregovoril ravno Igor Šoltes.

Šoltes je namreč pred poslanci na odboru spregovoril o stanju korupcije v Sloveniji. Kot nekdanji predsednik Računskega sodišča bi človek sicer pričakoval, da bo imel enako toleranco do korupcije na vseh ravneh, samo ravno omenjena zadeva mu daje zelo slabo legitimnost, da govori o teh zadevah pred poslanci.

“Zmagovalno: v DZ trenutno državni sekretar Šoltes, ex EU poslanec Verjamem, predsednik Računsko sodišče, kandidat DeSUS-a, človek, ki mu je LMŠ javno “rihtal” službo na Uradnem listu…. brezsramno komentira poročilo o stanju korupcije v Sloveniji,” je bil eden od odzivov na socialnem omrežju na nastop Igorja Šoltesa.

Vir: Twitter