Narobe svet! Ko Golob odpove soočenje na Tarči, Gibanje Svoboda RTV Slovenija obtoži, da so imeli intervju z Janezom Janšo

Foto: Twitter (SDS)

“Ekskluzivni intervju. Ekskluzivno vprašanje. O referendumski temi,” so v Gibanju Svoboda označili zadnjo oddajo Tarča. Pri tem so pozabili zapisati, da so ustvarjalci oddaje pripravljali soočenje med Robertom Golobom in Janezom Janšo, vendar je Golob udeležbo zavrnil.

“Bili ste povabljeni. Če vaš predsednik ne bi bil tako nesamozavesten, bi sodeloval in to ne bi bil ekskluzivni intervju. Ne zdaj jokat,” je “obtožbo” Gibanja Svoboda o domnevnem intervjuju komentiral Janez Janša. Gre res za zanimivo potezo stranke Gibanja Svoboda, ki sedaj RTV Slovenija in nenazadnje tudi Janeza Janšo obtožujeta, da je imel intervju na RTV Slovenija pred prihajajočimi referendumi.

Pri tem bi bilo zanimivo videti, kako bi v primeru, ko sogovornik zadnji trenutek odpove nastop v oddaji izpeljali program zasnovan za soočenje z enim sogovornikom. So morda v takšnem postopanju pričakovali “napad” na Janeza Janšo z vseh strani od voditeljice oddaje?

Kar je še bolj ironično pri vsem tem je, da v Gibanju Svoboda pozivajo RTV Slovenija k enaki obravnavi Roberta Goloba kot Janeza Janše, sam Golob pa odpove udeležbo na televiziji. Zanimivo je tudi kaj si dejansko o enaki obravnavi misli Damijan Terpin: “Če bi bil deležen prakse zadnjih dveh let bi na @RTV_Slovenija sploh ne prišel več, ker je v šestih mesecih nastopil na javni televiziji šestkrat več kot @JJansaSDS v dveh letih.”

Vir: Twitter