Narobe svet oziroma koordinatorjev ni nikoli dovolj!? Sedaj nov koordinator za komunikacijo med strateškim svetom in ministrstvom!

Foto: Twitter Davorin Kopše

V prvi vrsti bi lahko vlado Roberta Goloba poimenovali vlada časovnic, v drugi pa vlada strateških svetov in koordinatorjev. Namreč trenutna vlada za vse ukrepe in reforme namreč podaja odgovore, da more najprej ekipa narediti časovnico in analize, da bodo lahko kar koli sploh pričeli izvajati. Pri tem pa za nobenega od ukrepov ali reform ne podajo točnega datuma izvedbe teh časovnic.

Druga zadeva, ki jo “uspešno” počne Golobova vlada je ustanavljanje strateških svetov in nudenje zaslužkov domnevnim nevladnikom. Nenazadnje pa ta vlada slovi tudi po kupu koordinatorjev, ki naj bi skrbeli za potek komunikacije med različnimi deležniki. In sedaj kot kaže se nam obeta še en koordinator, da bosta lahko med sabo komunicirala Strateški svet za zdravje in Ministrstvo za zdravje.

Pred časom, ko je Golob napovedal ustanovitev Strateškega sveta za zdravje, je predsednik le tega Erik Brecelj že takoj povedal, da so mu v Glasu ljudstva prepovedali odpiranje določenih tem. Ker jim je Brecelj pokazal, da se z njimi ravno ne strinja, sedaj zganjajo kot kaže vik in krik na ministrstvu za zdravje. Tako je Brecelj v oddaji Tarča napovedal, da Golob obljublja novega koordinatorja, ki b skrbel za komunikacijo med strateškim svetom in ministrstvom.

“Če morda včeraj niste gledali Tarče, je ključni podatek, prelomni korak za reševanje zdravstvenega sistema, zaposlitev vladnega koordinatorja med vladnim strateškim svetom za zdravje in vladnim ministrstvom za zdravje,”  je opozoril Tilen Majnardi.

S takšnim ravnanjem bo Golob ponudil dobro plačano službo še nekomu in zopet kot kaže “pokleknil” pred posamezniki, ki se izdajajo, da predstavljajo državljane.

Vir: Twitter