Narobe svet! Predsednica državnega zbora na Dunaj s Falconom, reševalci s psi v Turčijo z avtomobili

Reševalci in reševalni psi. (Foto: Twitter / Urad RS za zaščito in reševanje)

Pomen oziroma skrb za “navadne” državljan je dejansko Robert Golob pokazal že na primeru gasilcev ob lanskem gašenju največjega požara v Sloveniji. Svoj odnos je vlada pokazala tudi z ukrepi za reševanje energetske krize, ki so namenjeni prej komu drugemu (elektro podjetjem), kot navadnim državljanom.

V to kategorijo prezira navadnih državljanov bi nenazadnje lahko uvrstili tudi zadnje dogodke okoli reševanja ponesrečenih v Turčiji. Če se je denimo na koncert na Dunaj, zaradi domnevno bolnega očeta predsednica državnega zbora odpeljala z vladnim Falconom, so se morali vodniki reševalnih psov s psi na pomoč v Turčijo odpeljati z avtomobili.

Na družbenih omrežjih so tako ljudje začeli vlado oziroma predsednika kot predsednico državnega zbora spraševati, zakaj reševalcem niso omogočili poti z letalom. S tem bi verjetno lahko rešili več ljudi izpod ruševin, saj bi prihranili dva dneva potovanja.

Kljub vsem tem pomislekom ljudje verjetno na ta vprašanja ne bodo dobili jasnih odgovorov, kot jih doslej v nobenem od teh primerov niso?

Vir: Twitter