Narobe svet. V koaliciji problematizirajo t.i. dvoživkarstvo v zdravstvu, hkrati pa podpirajo zasebništvo direktorice ZD Ljubljana

Foto: Pixabay.com

Da leve vlade v Sloveniji nimajo ravno enakim meril za vse državljane je postala že skoraj neizbežna praksa. Žal se kot kaže enaka zgodba ponavlja tudi v vladi Roberta Goloba in zdravstvenega sistema, ki je vse bolj in bolj pred propadom. Vsi koalicijski partnerji, še posebej v Levici namreč problematizirajo t.i. dvoživkarstvo v našem zdravstvenem sistemu.

Pa imajo enaka merila za vse?

Kot ob tem izpostavlja ekonomist dr. Matej Lahovnika namreč ni videti, da bi koalicija imela enaka merila za vse zdravstvene delavce . “Če prav zastopim so za koalicijo največji problem v zdravstvu dvoživke, hkrati pa podpirajo, da ima direktorica Zdravstvenega doma v Lj tudi privat koncesijo,” opozarja dr. Matej Lahovnik.

Poleg opravičevanja ministra za zdravje ljubljanskemu županu, ki smo mu bili priča pod Golobovo vlado, je to še en indic, da v našem zdravstvenem sistemu le ni vse tako “čisto” kot bi moralo biti. Kljub temu pa želijo ljudi prepričati kako bodo z zdravstveno reformo uredili stanje v slovenskem zdravstvenem sistemu.

Vir: Twitter