Narobe svet! V Sloveniji že peto leto zapored negativni prirast prebivalstva, Golobova vlada pa ukinja Urad za demografijo!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Gibanje v podporo vladi Janeza Janše)

Konec leta 2021 je statistika kazala, da se je tega leta v Sloveniji rodilo 18.984 ljudi, umrlo pa 23.261 ljudi. To je tako bilo že peto leto zapored, ko smo v Sloveniji beležili negativni prirast prebivalstva. In ravno sedaj, ko bi morali najbolj “zagristi” v reševanje tega problema je vlada Roberta Goloba poskrbela, da se ukinja Urad za demografijo. Kako si vlada predstavlja rešitev nastale situacije?

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije (SURS) to ni edina težava Slovenije ampak je težava tudi v velikem preseljevanju tujcev in hkratnem odseljevanju Slovencev. Da gre za resen problem Slovenije je že pred časom ugotovila vlada Janeza Janše, ki je leta 2021 ustanovila Urad za demografijo.

Kot vse kaže vlada Roberta Goloba na to težavo gleda povsem drugače in se ji zdi zadeva nepomembna, saj je odločila, da bo ukinila Urad za demografijo. Se trenutna vlada zaveda kakšne posledice lahko ima takšna odločitev vlade?

Vir: Nova24TV