Nasilnež v reko vrgel 15-letno dekle in 17-letnega fanta ter se nespoštljivo vedel do več ljudi in policistov

Foto: pixabay.com

V soboto okoli 17.30 je občan iz Velenja policiste obvestil, da se v bližini glavne avtobusne postaje v Velenju, neznani moški nasilno vede do staršev in otrok in si z vžigalnikom zažiga obraz.

V nadaljevanju so bili policisti obveščeni, da je isti moški pred tem v bližini lekarne, ki se nahaja na Cankarjevi ulici v Velenju, s kovčkom udaril v reševalno vozilo, ki se je peljalo mimo njega. V križišču med Kidričevo in Kopališko cesto je nato stopil do vozila, v katerem so bili voznik, sopotnica in sedemesečni otrok in začel brez razloga tolči po vozilu. Odprl je tudi zadnja desna vrata in iz vozila poskušal izvleči sopotnico, pri čemer ga je ustavil voznik, ki je stopil iz avta.

Moški je s svojim nasilništvom nadaljeval v bližini bližnje okrepčevalnice, kjer se je nasilno vedel do več ljudi. Med prerivanjem je v reko Pako vrgel 15-letno dekle in 17-letnega fanta, enega otroka ugriznil v stegno in lažje poškodoval še dve odrasli osebi.

Na kraj dogodka je prišla policijska patrulja vendar nasilnež ni upošteval ukazov policistov in ni hotel izročiti dokumentov ter sodelovati v postopku. Pri postopku je napadel policista in enega od njiju lažje poškodoval. Prav tako je poškodoval vrata službenega vozila.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da gre za 26-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je v Slovenijo prišel 31. marca letos in je do petka, 5. aprila bival v Slovenj Gradcu. 26-letnika so policisti pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi sumov storitve kaznivih dejanj nasilništva in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, privedli k preiskovalnemu sodniku.

M.I.