Nasprotniki pluralizacije slovenskega medijskega prostora sedaj že preko revije Reporter državna podjetja pozivajo k ustavitvi oglaševanja na Nova24TV

Foto: Nova24TV

Z prihodom Roberta Goloba na oblast so nov zagon dobili tudi nekateri mediji, ki želijo s svojim poročanjem celo vplivati na poslovanje državnih podjetij. Tako je denimo revija Reporter, ki velja za velikega nasprotnika Janeza Janše in s tem vseh, ki niso strogo proti tej politiki želela preko komentarja državnim podjetjem sporočiti, da naj prekinejo sodelovanje z Nova24TV.

Silvester Šurla je namreč v svojem komentarju na državna podjetja naslovih skoraj da ne prošnjo, da naj državna podjetja razmislijo o oglaševanju na Nova24TV. Komentatorja je namreč tako kot predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič močno iz tira vrla oddaja Kdo vam laže v kateri naj bi po mnenju nasprotnikov Janeza Janše in vseh, ki se strinjajo z njegovo politiko, voditelj Boris Tomašič nagovarjal k nasilju.

Po njegovem mnenju je to razlog, da bi državna podjetja prekinila sodelovanje z Nova24TV. S tem se tako rekoč ponavlja zgodba iz časov vlade Marjana Šarca, ko je takrat sam predsednik vlade državna podjetja pozval, da naj ne oglašujejo v medijih, ki niso naklonjena njegovi vladi. Bomo sedaj takšnim pritiskom priča bolj posredno, preko medijev, ki niso naklonjeni pluralizaciji?

To še vedno počno kljub temu, da je Tomašič več kot jasno zapisal, da nikoli ni pozival k nasilju v svoji oddaji.

Na drugi strani je zanimivo, da takšni očitki prihajajo s strani medijev, ki so odkrito podpirali proteste proti vladi Janeza Janše, ki so velikokrat bili nasilni in le tega nikoli niso obsodili oziroma se zgražali kot to počno dan danes, ko nekdo nasprotuje vladi Roberta Goloba.

Foto: Zajem zaslona
Foto: Zajem zaslona

Vir: Reporter in splet