Nataša Pirc Musar ukinila vladavino prava ter razglasila vladavino pravih!?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Nič koliko opozoril je bilo izrečeno, da je predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič ravnala v nasprotju s poslovnikom, posledično pa tudi zakonom, a ji žal mnogi vseeno prikimavajo. V to kategorijo se uvršča tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki bi naj bila predsednica vseh, a je predsednica izbranih. Da je pri priznanju Palestine Klakočar Zupančičeva ravnala narobe je opozoril tudi pravnik dr. Rajko Pirnat.

https://x.com/BrenceNejc/status/1798416855524421711

Že takoj po tem, ko je predsednica DZ-ja “pohodila” poslovnik in ni počakala 30 dnevni rok od vložitve zahteve za referendum je predsednik SDS-a opozoril na kršenje zakona oziroma pravilnika. Da je Klakočar Zupančičeva ravnala v nasprotju s 184. členom Poslovnika državnega zbora sta si tako edina tudi levici naklonjeni dr. Rajko Pirnat in nenazadnje predsednica republike.

A kljub temu je predsednica republike na stališču, da je ob priznanju Palestine vse v najlepšem redu. Če na eni strani zatrjuje, da je Klakočar Zupančičeva kršila poslovnik, na drugi pritjuje odločitvi poslanec in ne pričakuje večjih pravnih zapletov. Nejc Brence je ob tem zapisal:”Predsednica Nataša Pirc Musar je danes ukinila vladavino prava in razglasila vladavino pravih. Strinja se, da je bil kršen poslovnik DZ, ampak, ker je večina odločila, da se ga ne bodo držali, je vse ok. Očitno ne rabimo več zakonov in sodišč. Bo o vsaki zadevi pač odločila koalicija.”

Vir. X