»Skratka, kmalu bom praznovala svoj 40. rojstni dan in bi si želela vaš 30-minutni nastop. Ker delam finančni načrt, bi vas prosila, če mi lahko poveste, koliko znaša vaš honorar. Praznovanje bo v okolici Celja, pride pa približno 30 ljudi,  se je glasil SMS slovenskemu stand up komiku Perici Jerković, ki mu ga je poslala neka gospa.

 

 

»Najlepša hvala za vabilo in vse najboljše za rojstni dan. Žal ne morem nastopiti pri vas, če vas je samo 30, namreč za minimum publike sem si te dni za ‘foro’ zastavil 66, kolikor jih je umrlo za koronavirusom prejšnji torek. Če pa nabavite še vsaj 36 žurerjev, pa ‘ziher uletim’,« ji je odgovoril v malce sarkastičnem slogu.

 

Sodeč po komentarjih so bili številni prepričani, da gre za provokacijo. »Epilog zgodbe z rojstnodnevno-epidemijskim nastopom: K jedkemu odgovoru sem kasneje dodal še prijaznejšega in sicer s prošnjo, da gospa premisli in praznovanje prestavi na toplejše dni in precepljeno druščino. Na to mi je odgovorila, da je sicer rojena v začetku januarja, a je že tako nameravala praznovati enkrat maja 2021. To je sicer lahko res, ali pa ne, ampak ko takole a posteriori gledam povpraševanje, popolna odsotnost ozira na epidemijo (ki me je razburila, pa ne samo mene) nekako sugerira, da gre za redko podvrsto človeka homo sapiens  consiliumque – in je v mislih res imela neko drugo obdobje, le da je pozabila to omeniti. V primeru, da to drži, sem se opravičil in se ob tem počutil vse preveč odraslega,« je na koncu zapisal Perica.

Avtor: Škandal24