Ne spreglejte, Inšpektorat RS za infrastrukturo obvešča: Okrepljen nadzor izvajanja pogojev PCT v javnem potniškem prometu

Fotografija je simbolična.Foto: pixabay.com

Zaradi zaostrenih epidemioloških razmer bo v petek 12. 11. med 12. in 20. uro ter v nedeljo 14. 11. med 14. in 22. uro potekal okrepljen nadzor izvajanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, ki jih določa Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/21 z dne 6. 11. 2021).

OKREPLJEN NADZOR IZVAJANJA POGOJEV PCT V JAVNEM POTNIŠKEM PROMETU

Zaradi zaostrenih epidemioloških razmer bo v petek 12. 11. med 12. in 20. uro ter v nedeljo 14. 11. med 14. in 22. uro potekal okrepljen nadzor izvajanja pogojev prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja (v nadaljevanju: PCT), ki jih določa Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 (Uradni list RS, št. 174/21 z dne 6. 11. 2021; v nadaljevanju: odlok). Pristojni organi bodo nadzirali izvajanje pravil o preverjanju izpolnjevanja pogoja PCT s strani izvajalcev javnega prevoza potnikov in upoštevanje pravil s strani potnikov.

Uporabnike javnega potniškega prometa želijo spomniti, da je v času veljavnosti odloka na javnih prevoznih sredstvih (kamor sodijo tudi žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah) za vse potnike obvezna uporaba zaščitne kirurške maske ali maske tipa FFP2. Potniki se morajo za uporabo javnega potniškega prometa izkazati z veljavnim potrdilom PCT in pri tem na vpogled predložiti osebni dokument. Izjema od pogoja PCT velja za osebe, ki so mlajše od 12 let, učence in dijake. Potniki, ki pogojev PCT ne izpolnjujejo, javnega prevoza ne morejo koristiti.

Inšpektorat za infrastrukturo Republike Slovenije uporabnike javnega potniškega prometa poziva k sodelovanju in prosi, da z odgovornim ravnanjem prispevajo k boljšemu obvladovanju epidemioloških razmer.

Inšpektorat Republike Slovenije za infrastrukturo