Ne, težava za pomanjkanje denarja na RTV Slovenija ni prenizek prispevek, ampak preveliko število ideološko usmerjenih zaposlenih!

Foto: Zajem zaslona X / Edvard Kadič

Ob letošnje Evropskem nogometnem prvenstvu, so že ob samem začetku mnogi opozarjali, da je RTV Slovenija svetlobna leta daleč za mnogimi državami. Tako se čudijo, da lahko sicer preko sobnih anten na hrvaški televiziji spremljajo vse temkme tega tekmovanja, medtem, ko je RTV Slovenija sposobna zagotoviti samo eno tekmo na dan. Seveda so na RTV Slovenija hitro pograbili priložnost in zato okrivili državljanke ter državljane.

https://x.com/EdvardKadic/status/1802950237025120723

Kljub temu, da je Golob naredil povsem ideološko RTV Slovenija želijo posamezniki od ljudi pridobiti sedaj še več denarja. Odgovorni za takšno ravnanje sedaj krivdo vali na prenizek RTV prispevek, kar naj bi po njihovem onemogočalo nakup večjega števila pravic za prenose. A težava vsekakor ni v prenizkem RTV prispevku, ampak številu zaposlenih in njihovih dohodkih.

Ob takšnih izjavah se je oglasil tudi politični analitik Edvard Kadič, ki je pojasnil: “Problem je slabo (beri: ideološko) upravljanje, nespremenjena višina prispevka je samo za zraven. Znižati stroške dela (2400 zaposlenih), povečati atraktivnost (Marcel to ni), učinkovitost procesov in obseg prihodkov do sanacije.”

Vir: X