Predsednik vlade Janez Janša bo danes ob 18.30 gost pogovorne oddaje na Planet TV, kjer bo spregovoril o številnih aktualnih temah, med drugim tudi o epidemiji, ukrepih ter aktualnih političnih vprašanjih.

 

Kot napovedujejo, bo premier med drugim odgovarjal na vprašanja glede cepiva proti covid19, stanju o domovih za starejše, pa tudi o protivladnih protestih ter koaliciji ustavnega loka, ki ponuja za mandatarja Jožeta P. Damijana, ki je bil leta 2007 tri mesece minister v prvi Janševi vladi.

Ob tem je zanimivo, da za razliko od Planet TV nacionalna televizija ni bila sposobna organizirati podobne oddaje, na kar je Janša opozoril tudi preko twitterja. Na RTV Slovenija so se najprej izgovarjali, da se iz vladnega kabineta nihče ni odzval, po novem pa naj bi bil problem v tem, da mora RTV v roku 24 ur po oddaji narediti enako dolgo oddajo, kjer bodo sodelovali predstavniki opozicije.

Janša je sicer v državnem zboru pojasnil, da vlada dela veliko, da se dogajajo tudi napake, a na drugi strani ni drugega kot samo kritike.

Avtor P.G., članek je bil prvotno objavljen tukaj.