Nečloveško! Janez Pogorelec celo obletnico smrti Andreja Bajuka izrabil za boj proti SDS?

Foto: Zajem zaslona (Domovina)

V iztekajočem se tednu je Slovenija obeležila tudi 12 letnico smrti ustanovitelja Nove Slovenije dr. Andreja Bajuka. Mnogo ljudi se ga je ob tem spomnilo na različne načine, spomnil pa se ga je tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je v času politične kariere tudi izredno uspešno sodeloval. Ob tem pa so se pojavljala različna opozorila, da je sam odnos NSi do te obletnice izredno mačehovski.

Pri vsej tej zgodbi pa je najbolj žalostno, da je član stranke Janez Pogorelec, tudi to obletnico izkoristil za boj proti SDS. Pogorelec je namreč v svojem zapisu predsednika SDS obtožil, da naj bi z Andrejem Bajukom izredno grdo ravnal in ga pričel ceniti šele po prezgodnji smrti. V nadaljevanju pa celo zapisal, da naj bi ta dogodek izkoristil za propagando.

Na ta zapis se je odzval nekdanji minister Aleš Hojs, ki je zapisal nekaj dejstev okoli samega odnosa NSi do ustanovitelja stranke Andreja Bajuka. Janezu Pogorelcu je pojasnil, da Andrej Bajuk v življenju nikoli ni nič slabega povedal o Janezu Janši, veliko pa je povedal o Ljudmili Novak. Vse stvari o njej niso bile nič kaj prijetne, pojasnjuje Hojs. Prav tako naj bi imela Ljudmila Novak nekaj vročih navijačev, med katerimi naj bi bil tudi Janez Pogorelec.

Vsekakor je žalostno, da tudi takšne obletnice ne minejo brez napadov na posamezne politike, ki se spomnijo določenih dogodkov.

Vir: Twitter