Nedopustno in obsojanja vredno, da so v pisarnah na RTV Slovenija slike diktatorja Josipa Broza Tita

Foto: Twitter Uroš Urbanija

Včasih človek preprosto nekaterih stvari ne more razumeti. To nenazadnje velja tudi za RTV Slovenija oziroma tam zaposlene. Na eni strani stavkajo in se pritožujejo, kako trenutno vodstvo znižuje standarde nacionalnega medija, na drugi so pa sami tisti, ki so krivi za padec teh standardov.

Žal nacionalni medij ne more imeti visokih standardov oziroma tam zaposleni, če po 30 letih od osamosvojitve, pisarne še vedno “krasijo” fotografije diktatorja Josipa Broza Tita. Zadnja objava direktorja RTV Slovenije Uroša Urbanije kaže, zakaj je nekaterim tam zaposlenim tako močno trn v peti.

Kot je s svojo objavo opozoril Urbanija se po pisarnah RTV Slovenija še vedno najde slika diktatorja Josipa Broza Tita. Temu smo priča kljub več kot tridesetim letom samostojnosti, zato si prizadevajo, da se takšne fotografije umaknejo iz stavbe. Kot je še napovedal direktor so to fotografije, ki sodijo v muzej.

Na takšno objavo se je odzval predsednik SDS Janez Janša, ki je prepričan, da gre za nedopustno ravnanje v 21. stoletju. Takšna zadeva po njegovem bolj spada v kakšno Rusko TV ali pisarno Zveze borcev NOB. Hkrati pa opozarja, da je to enako kot bi na ORF TV imeli obešeno fotografijo Adolfa Hitlerja.

Vir: Twitter