Nedopustno in skrb vzbujajoče – profesorica Mojca Svetek žaljivo “nad” tekača Ljubljanskega maratona zaradi bergel

Foto: Twitter (MeMyselfAndl)

V primeru Ljubljanskega maratona gre za dejansko največjo rekreativno prireditev v Sloveniji, zato se nekateri še toliko raje pomerijo na različnih preizkušnjah. Pri tem bi morali biti ljudje, ki se težje gibajo deležni še večje podpore in vzpodbude. A žal vsi tega ne vidijo tako.

Tako je denimo profesorica na Ekonomski fakulteti Mojca Svetek v nedeljo tekača z berglami na maratonu okrivila, da ji onemogoča nemoten dostop na volišče. “Ze pol čakam v kolini. Ceste so zaprte zaradi Maratona, konkretno zaradi enega tekača z berglami (!!!), jaz ne morem priti do svojega volišča,” je zapisala Mojca Svetek.

Kljub temu, da je Svetkova svoj zapis na socialnem omrežju izbrisala, so posnetki njenega nespodobnega zapisa ostali. Ljudje, ki delijo ta zapis izražajo veliko mero nezadovoljstva s takšno retoriko profesorice na slovenski fakulteti.

Ne gre pa za edini negativni “čustveni izliv” profesorice nad drugačnimi oziroma drugače mislečimi. Zmotil jo je namreč tudi shod pred Državnim zborom, kjer je Gibanje za otroke gre opozarjalo na nedopustnost novega družinskega zakonika. “Kaj se tako bojijo CSD in sodišča? Le kaj delajo s svojimi otroki?!”, je takrat zapisala Mojca Svetek.

Vir: Twitter