Nedopustno! Tea Jarc, Muki, Metelkova 6 in drugi nevladniki prejeli sredstva, ki bi omogočala nakup vsaj dveh letal za gašenje in večjo količino zaščitne opreme za gasilce

Foto: YouTube, Twitter

Le redki so verjetno te dni tisti, ki se sprašujejo katera nevladna organizacija (NVO) si zasluži denar za svoje delovanje. Velika večina bo verjetno odgovorila, da gasilci, ki se v teh dneh neumorno trudijo z gašenjem požara na Krasu. Kljub vsemu se bodo našli posamezniki, ki bodo mnenja, da si sredstva zaslužijo NVO-ji iz ljubljanskega miljeja. Je med njimi tudi Vlada RS z Robertom Golobom na čelu?

Če v obzir vzamemo, da so različne nevladne organizacije v preteklem obdobju prejele 93 milijonov evrov, letalo za gašenje, ki bi ga Slovenija v teh dneh še kako “krvavo” potrebovala pa stane 35 milijonov evrov, bo zanimivo videti kako bo razmišljala trenutna vlada. Pred dnevi je državni sekretar Marko Kopriv izjavil, da bo vlada vrnila denar NVO-jem, ki bi jim ga naj odvzela vlada Janeza Janše, bo še kako zanimivo videti kateri NVO bo upravičen do tega denarja.

V preteklosti je denimo Inštitut Danes je nov dan, ki ga vodi Filip Muki Dobranić prejel 51.000 evrov. Sindikat Mladi Plus, ki ga vodi Tea Jarc, ki se je tako krčevito borila proti vladi Janeza Janše in katera rada dopustuje v eksotičnih krajih 700.000 evrov.

Da se pri tem ne omenja zneskov, ki jih prejemajo NVO-ji z naslovom na Metelkov 6 za katere velika večina sploh ne ve kaj je njihov namen. Zaradi vsega navedenega bo prav zanimivo spremljati kam se bo pod taktirko Roberta Goloba stekal denar za NVO-je, ali bo le ta namenjen ljudem, ki svoja življenja tvegajo za druge ali tistim, ki skušajo levici omogočiti vstop oziroma obstanek na oblasti?

Foto: Nova24TV

Vir: Nova24TV