Nedopustno: V cepilni center vdrli nasprotniki cepljenja in pri tem nadlegovali zdravstveno osebje in paciente!

Fotografija je simbolična.Foto: Pixabay

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje dr. Milan Krek je povedal, da je prejel klic zdravnice, ker je v cepilni center vdrla neznana skupina oseb in pri tem izražala svoje nestrinjanje s cepljenjem. Pri tem so brez dovoljenja snemali prizorišče in vsiljevali svojo teorijo o cepljenju. V cepilnem centru so morali zaradi tega prekiniti s cepljenjem, je na Portalu plus zapisal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek.

Dogodek se je zgodil v Ljubljani, s čimer so po besedah dr. Kreka prestopili novo neslavno mejo v slovenskem zdravstvu, saj so vdrli v zasebno okolje posameznikov, ki so prišli na cepljenje, pri tem pa vsiljevali svoje prepričanje o cepljenju.

Dr. Krek je ob tem izrazil razočaranje nad tem dejanjem posameznikov, saj v svoji dolgoletni karieri kljub delu z različnimi osebami, odvisniki od drog, ljudmi, ki naj bi bili problematični ni doživel takšenega ekscesa, v katerem bi bilo izraženega toliko sovraštva do zdravstvenih delovcev.

“To, kar se je zgodilo na cepilnem centru, je nesprejemljivo. Z mnogih vidikov. Hkrati pa je zelo povedno in kaže na to, koliko se v Sloveniji še spoštuje zdravnika in njegovo delo, koliko se spoštuje delo zdravstvenega osebja in njihovo delo ter kakšen vpliv na mnenje ljudi in posameznih skupin imajo zapisi v posameznih medijih, spletnih straneh, družbenih omrežjih itd., ki ne podpirajo cepljenja, ampak izražajo praviloma (prikrito) skepso tako v način cepljenja kot tudi v njegovo izvajanje. Odnos do zdravstva in zdravništva je v nekaterih medijih negativen, zanima jih predvsem plača zdravnikov, ne pa kaj so ti zdravniki delali, da so dobili tako plačo, zdravnike in ostale zdravstvene delavce se preprosto neutemeljeno diskreditira“, je v odzivu na neljubi dogodek povedal dr. Milan Krek.

Po besedah direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje ob tem opozarja, da gre za nedopustno ravnanje posameznikov, ki ogroža varnost in zdravje vseh nas. Poleg tega so s tem dejanjem aktivisti posegli v delovni prostor zdravnikov in bolnikov, ki se spoštujeta po vsem svetu in to tudi v času vojne. Zato po besedah dr. Milana Kreka za takšno dejanje ni opravičila.

Vir: Portal PLUS