Nedopustno!Voznik šolskega avtobusa bil alkoholiziran, povzročil prometno nesrečo, v avtobusu bilo 10 do 15 otrok!

Foto: moja-dolenjska.si

Voznik šolskega avtobusa je včeraj, okoli 7.05 ure med manevriranjem trčil v nadstrešek avtobusnega postajališča v okolici Ormoža. Pri trčenju se je poškodovalo steklo na avtobusu, razbilo se je tudi več stekel avtobusnega postajališča.

 

Miran Šadl iz PU Maribor je povedal: »V nesreči nihče od otrok ali drugih oseb ni bil poškodovan. Voznik avtobusa, na katerem je bilo takrat 10-15 otrok, je po trčenju nadaljeval z vožnjo in opravil prevoz šolskih otrok. Šele kasneje je o poškodbi vozila obvestil svoje nadrejene, ti pa so zahtevali, da obvesti še policijo. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel, še več kot dve uri po nesreči, v organizmu 0,30 mg/l alkohola, čeprav bi moral biti popolnoma trezen. Policisti so mu seveda začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.«

 

 

Policisti so o vseh ugotovitvah seznanili dežurno državno tožilko pristojnega tožilstva, ker so obstajali razlogi za sum, da je voznik šolskega avtobusa storil kaznivo dejanje. Pristojna tožilka je po proučitvi podala usmeritev, da se prometna nesreča obravnava kot prekršek. Vozniku šolskega avtobusa so zaradi tega policisti vročili plačilni nalog, poroča Škandal24.si. 

 

Vir: Škandal24.si