Nejc Krevs ob stavki na RTV Slovenija vsem politično motiviranim zaposlenim pokazal kako se dela profesionalni informativni program na nacionalni televiziji

Foto: Twitter (Bojan Požar)

V ponedeljek, ko je eden od treh sindikatov na RTV Slovenija poskušal s stavko prikazati kako brezupne razmere naj bi vladale na nacionalni televiziji, so nekateri zaposleni vsem tem v poduk prikazali kako se ustvarja profesionalni informativni program. Mladi voditelj Nejc Krevs je namreč v oddaji Dnevnik pokazal, kako bi moral potekati profesionalno vodenje informativne oddaje na nacionalni televiziji.

Da je Nejc Krevs res izpeljal oddajo Dnevnik res pluralno i nepristransko kažejo prispevki, ki so bili predvajani v oddaji. Kljub temu je levo usmerjene posameznike zmotilo, da je imel prispevek v oddaji Igor Pirkovič, kljub temu, da nekateri prispevkov sploh niso gledali do konca. na drugi strani so “privrženci” pluralizacije medijskega prostora, takšno vodenje oddaje toplo pozdravili.

V Dnevniku, ki ga je vodil krevs ni bilo nobenega skrivanja, da skrajno levi zaposleni na RTV Slovenija stavkajo. V Dnevniku so tako bila predstavljena stališča stavkajočih, kot mnogokrat preslišanih – generalnega direktorja Andreja Graha Whatmoughta. Voditelj se je v oddaji izkazal tudi s tem, da prispevkov ni komentiral prav tako ni izražal nobenih ideoloških pogledov. Gre za Dnevnik, ki bi lahko bil vzor zaposlenim na RTV Slovenija in kako se ustvarja informativni program na nacionalnem mediju.

Vir: Nova24TV