Nekateri na RTV Slovenija stavkajo, ker vodstvo od njih zahteva, da za visoke mesečne plače tudi kaj delajo!?

Foto: Zajem zaslona Twitter / Nejc Brence)

Da gre pri tako imenovani stavki na RTV Slovenija za posameznike, ki ne predstavljajo celote je sedaj jasno že vsem, ki to želijo videti in si ne zatiskajo oči pred resnico. Prav tako je mnogim jasno, da želja vlade ter Goloba ni depolitizacija nacionalnega medija ampak ravno prevzem nadzora nad poročanjem RTV Slovenija.

Tako je več kot očitno, da izbrana peščica posameznikov na RTV Slovenija nikakor ne izvaja novinarstva ampak politični aktivizem. Pri tem je izredno žalostno, da jih pri takšnih dejanjih podpira ministrica Golobove vlade ter jih nenazadnje še spodbuja pri tem. Kot kaže pa imajo nekateri posamezniki na RTV Slovenija še drugačen razlog za stavkanje in to je, da vodstvo od njih zahteva, da za visoke plače tudi kaj naredijo.

Tako je denimo mogoče med stavkajočimi opaziti Mišo Molk za katero skoraj nihče ne ve kaj dela na RTV Slovenija, prejema pa izredno visoko plačo – 4 tisoč in več evrov. Tudi Jasmina Jamnik se uvršča med tiste, ki prejemajo lepe mesečne plače, hkrati pa izvaja politični aktivizem, kadar seveda dela.

“Tisti, ki so kot Miša Molk – cel mesec na @RTV_Slovenija nič ne delajo, ko jim vodstvo reče, da je tega konec, pa začnejo s stavko. Mimogrede, mogoče kdo ve, koliko delovnih dni je imela zadnje tedne @Kinmaj?” S temi besedami je na takšno dejansko stanje na RTV Slovenija opozoril tudi poslanec SDS Žan Mahnič.
Vir: Twitter