Nekdanja poslanka Lidija Divjak Mirnik mnenja, da samo kadri levice izpolnjujejo kompetence za zaposlitve v javnem sektorju

Foto: Zajem zaslona (Twitter/e-maribor)

Kljub dejstvu, da so volivci v Mariboru nekdanji poslanki LMŠ Lidiji Divjak Mirnik pokazali na volitvah kaj si mislijo o njenem delu, si še vedno želi biti v središču pozornosti. Tokrat je “presenetila” s prepričanjem, da so samo kandidati levice dovolj kompetentni za zasedbo delovnih mest v javni upravi.

Prav tako kot osredni mediji je tudi Divjak Mirnikova mnenja, da je vlada Janeza Janše 2 leti izvajala kadrovski cunami, zato more sedaj leva vlada izvesti po njihovih navedbah “sistemizacijo” v javni upravi. To izpostavljajo kljub temu, da je vlada Roberta Goloba v le treh dneh izvedla toliko menjav kot še nobena vlada doslej in tudi na položajih, kjer dosedanje vlade niso opravljale kadrovskih menjav ob prevzemu oblasti.

“2 leti so izvajali kadrovski cunami. Dobesedno. Zadnje tedne zaposlovali za nedočen čas. Danes pa “jočejo.”Seveda je treba nekompetentne kadre, tiste brez ustreznih kompetenc in izobrazbe, menjati. Pika!”, se je glasil zapis Divjak Mirnikove. To kaže, da bodo pod novo svobodo samo kadri levice primerni za zasedbo delovnih mest v javni upravi?

Vir: Twitter