Nekdanji direktor Urada za preprečevanje pranja denarja Roberta Goloba postavil na laž? Kako bodo poročali osrednji mediji?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Tolemamo)

V javnosti se vse bolj pojavljajo indici, da naj bi se Robertu Golobu mudilo z imenovanjem Darka Muženiča nazaj na mesto prvega moža Nacionalnega preiskovalnega urada zaradi lastnih interesov. Pojavljajo se namreč špekulacije, da se to dogaja, ker naj bi ravno v tem času NPU izvajal preiskave poslovanja GEN-i, v katerem pa je ključno vlogo odigral ravno Robert Golob.

Predsednik vlade je sicer v medijih večkrat ponavljal, da temu ni tako in da to počne, ker naj bi bil po njegovem Muženič že oproščen vseh obtožb. Golob je prav tako navajal teorijo, da naj bi Muženiča z vrha NPU odpoklicala SDS oziroma Janez Janša z lažno obtožnico.

Vendar kot izhaja iz določenih dokumentov, ki jih je objavil novinar Bojan Požar, se je predsednik vlade s temi dejanji spravil v zelo nezavidljiv položaj. Omenjeni novinar je namreč objavil dokument, ki ga je prejel od nekdaj prvega moža Urada za preprečevanje pranja denarja, ki navedbe tako Goloba kot Muženica ostro demantira. Za takšno potezo se je Požar odločil, ker je mnenja, da bodo osrednji mediji o tem molčali.

S takšnim ravnanjem pa še vedno ščitili Roberta Goloba, ki kljub mnogim opozorilom o nestransparentnem delovanju oziroma poslovanju zaseda ta pomemben položaj.

Vir: Bojan Požar