Ne Maram Butlov: “Jaz te stvari samo predvajam, vi pa se vprašajte, ali je to logično in normalno.”

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Po tem, ko naj bi predsednik NSi-ja Matej Tonin celo s pismom člane stranke seznanil o domnevnem sodelovanju SDS in Gibanja Svoboda, sedaj rešitev vidi v veliki koaliciji. Pred dnevi je namreč Tonin po tem, ko je NSi podprla večino vladnih predlogov, v javnost poslal informacijo, da naj bi v ozadju sodeloli stranki SDS in Gibanje Svoboda. Takšnih izjav se je sedaj v oddaji Kdo vam laže dotaknil Boris Tomašič.

Njegovo glavno sporočilo in stališče ob tem je: Jaz te stvari samo predvajam, vi pa se vprašajte, ali je to logično in normalno.Matej Tonin je namreč dejal, da je rešitev za Slovenijo koalicija med obema poprej omenjenima strankama. V nadaljevanju je Tomašič predvajal posnetek Tonina, ki za POP TV razlaga kako bi lahko Slovenijo iz trenutne situacije rešili s koalicijo med SDS, NSi-jem in velikim delom trenutne koalicije.

Takšno stališče je za Borisa Tomašiča nenavadno, saj se NSi v zadnjem obdobju s SDS-om dogovoriti stvari. Hkrati pa na levici danes želijo javno zdravstvo in višje davke, zato je nelogično kako bi lahko takšne stranke tvorile koalicijo. Na takšna stališča odzval poslanec SDS Zvone Černač. ki je zapisal: Aj, aj, aj. Volitve. Čimprej. Ki pa jih seveda ne bo! Ne samo zaradi nesposobnih levičarjev na čelu z Golobovimi svobodnjaki, ki uničujejo državo. Tokrat tudi zaradi @NovaSlovenija, ki morajo svojega “šefa” junija prihodnje leto najprej izvoliti v evropski parlament.”

Vir: X