Nemški RTL zgrožen nad zabavami v Zrćah: “Bo izbruhnilo novo žarišče?”

Screenshot: RTL.de

Nemški RTL je objavil posnetke žurk iz Zrć na otoku Pagu, ki pričajo o tem, da je turistom, ki so prišli na znano destinacijo na Hrvaškem, “popolnoma vseeno za socialno razdaljo”.

 

“Dolge vrste pred klubi, na stotine ljudi, ki se zabavajo na ozkem plesišču, jadrnice, polne zabavajočih se turistov, spominjajo na čas pred koronavirusom, – to je trenutna resničnost na Hrvaškem,” je poročal nemški RTL. Spominjajo, da so v preteklih dneh objavljeni posnetki razposajenih turistov v Franciji, Španiji in Bolgariji, ki sploh ne spoštujejo epidemioloških ukrepov, zdaj pa se “hrvaške Zrce pridružuje tej družbi”.

“Klubi so polni roba”

“Varnostna razdalja, nošenje maske in higiena so tukaj preteklost, čeprav število okuženih ljudi na Hrvaškem raste. Ali se tukaj razvija novo žarišče virusa?” vpraša nemški RTL.

RTL citira tudi nekaj svojih gledalcev, ki trenutno poletje preživljajo na Hrvaškem. “Kar se dogaja tukaj, ni normalno. Klubi so polni do roba, notri je dva tisoč ljudi,” je povedal nemški turist.

Novinar RTL: Maske nihče ne nosi

Novinarka RTL-a Madeline Zilch pravi, da ima vtis, da nihče v Novalji ne spoštuje priporočil glede nošenja mask. “V vseh restavracijah in barih, v katerih sem bila doslej, so natakarji masko nosili pod brado ali pa sploh ne,” pravi.

Grlić Radman: Ljudje se obnašajo kot ljudje

Za komentar je RTL prosila  tudi hrvaškega zunanjega  ministra Gordana Grliča Radmana, ki je dejal, da se “ljudje obnašajo kot ljudje” in dodal, da takšnih stvari “ni vedno mogoče preprečiti”. Grlić Radman je povedal, da je bil nadzor že izveden v 250 nočnih klubih in da je bilo 68 od njih opozorjenih zaradi kršitve pravil.

Hrvaški zunanji minister zagotavlja RTL, da so “ukrepi zelo strogi in se jih morajo vsi držati”. “Znova vabim nemške turiste, da izberejo Hrvaško kot svojo poletno destinacijo,” je dejal Grlić Radman.

 

Napisal  Vir: www.index.hr