Neodvisno sodstvo po slovensko – ministrica Švarc Pipanova v veselem objemu Zorana Jankovića?

Foto: Twitter / Brutus Reloaded

“Povedano drugače: ko ministrica za pravosodje javno objema politika, župana, ki je sredi več kazenskih in sodnih postopkov, in mu med drugim sodijo tudi zaradi goljufij, povezanih z evropskimi sredstvi.” Tako kritičen je novinar Bojan Požar do dogodkov v Orlah in obnašanja ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan do ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

V ponedeljek je v Orlah potekala slovesnost, na kateri sta bila prisotna tudi ljubljanski župan in ministrica za pravosodje. V medijih so hitro zaokrožile fotografije na katerih se ministrica veselo rokuje in objema z ljubljanskim županom. To počne kljub temu, da je župan v več kazenskih procesih in da nas trenutna oblast želi prepričati kako imamo neodvisno sodstvo.

Ironija je še, da je le dan pred tem dogodkom isti župan Zoran Janković za Siol.net skoraj da ne Janeza Janšo okrivil, da proti njemu potekajo kazenski postopki. “Čutim, kako se ob tej fotografiji v vsaki celici mojega organizma (in teh ni malo!) krepi zaupanje v vladavino prava,” je do takšnega ravnanja kritičen Tomaž Štih.

Vir: Twitter