Neodvisnost zaposlenih na RTV Slovenija po Golobovo – Igor E. Bergant “veselo” dela za ministrstvo za infrastrukturo

Foto: Twitter (Bojan Požar)

Vse od prevzema oblasti s strani Janeza Janše spomladi 2020 je bilo mogoče na RTV Slovenija od določenih “neodvisnih” novinarjev poslušati, kako je vlada neučinkovita v boju z epidemijo. V nadaljevanju pa so prešli že na poročanje, kako naj bi bile razmere na RTV nevzdržne in kako naj bi Janez Janša oziroma SDS prevzemal nadzor nad nacionalnim medijem.

Z vlado Roberta goloba se je poročanje teh istih novinarjev popolnoma spremenilo, prav tako pa so se nekateri aktivno vključevali v referendumsko kampanjo. Ob tem pa vztrajno ponavljali mantro kako jim je onemogočeno neodvisno novinarstvo. In kakšna je resnična neodvisnost teh novinarjev?

Foto: Twitter (M. Ukelj)

Eden od teh je bil oziroma je Igor E. Bergant, ki se je v času kampanje tudi ponosno slikal s predstavniki Inštituta 8. marec in zagovarjal tezo domnevnega neodvisne RTV Slovenija. Že tri dni po referendumu pa novinar, ki je vztrajno ponavljal kako mu naj bi trenutno vodstvo onemogočal neodvisno novinarstvo, preko s.p. vodi prireditev za Ministrstvo za infrastrukturo. Pri tem pa ne gre spregledati dejstva, da je isti novinar mnenja, kako bo sedaj z zakonom Golobove vlade lahko neodvisni novinar. neodvisni novinar, ki dela za vlado oziroma ministrstvo?

“Ko dopoldne dobiš jurja od ministra, potem zvečer o njemu poročaš, vmes pa drugim soliš pamet o neodvisnem novinarstvu,” ocenjuje novinar Bojan Požar.

Vir: Twitter