Nepojmljivo! Na POP TV lastnike zemljišč v Ljubljani poimenovali uporniki

Foto: Zajem zaslona Twitter (Edvard Kadič)

Da ljubljanska občina pri gradnji kanalizacijskega območja popolnoma ignorira nekatere lastnike zemljišč je sedaj več kot očitno že vsakomur skoraj popolnoma jasno. Ne samo da jih ignorira, ampak kot kažejo posnetki iz terena nad njimi izvaja fizično nasilje. Sedaj so se z neprimernim opisom oziroma retoriko nad njih “spravili” tudi na POP TV.

Če je še pred letom dni POP TV vneto poročal o maloštevilnih petkovih protestih, je sedaj lastnike zemljišč skozi katera želi ljubljanska občina graditi kanalizacijsko omrežje, označila za upornike. Zadnji konec tedna je namreč prišlo do fizičnega nasilja, ko so lastniki zemljišč želeli opozoriti na gradnjo kanalizacijskega omrežja brez soglasja nekaterih lastnikov zemljišč. POP TV je ob tem poročal, da je prišlo do incidenta, ki ga preiskuje policija, hkrati pa poročal, da bi naj dva upornika poiskala zdravniško pomoč.

Takšna oznaka lastnikov zemljišč je na socialnih omrežjih naletela na zgražanje in neodobravanje. Politični analitik Edvard Kadič je ob tem spomnil, da nikakor ne gre za upornike, ampak lastnike zemljišč.

Oglasil se je tudi poslanec SDS Branko Grims, ki je zapisal: “lastnina je ustavno zaščitena vrednota. Pod Jankovič/Golobovo oblastjo je očitno zaščitena samovolja vladajočih, namesto vrednot. V Sloveniji je zaradi levičarjev ogrožen ustavni red.”

Glede zadnjega poročanja omenjenega medija je svoje nestrinjanje izrazil novinar Bojan Požar, ki oznako lastnikov zemljišč za upornike in protest medicinskih sester za shod, označuje za neprimerno. “Ker to ni nobeno novinarstvo, niti slučajne napake, to so načrtne laži & politična propaganda,” je zapisal Bojan Požar.

Vir: Twitter