Kot poroča STA so Nepremičnine Celje končale obnovo 26 stanovanj v Celju, pridobili so tudi 300.000 evrov evropskih sredstev. Direktor celjskih nepremičnin Primož Brvar je v izjavi za medije povedal, da jih je obnova stala skoraj 660.000 evrov in da na obnovo čakata še dve stanovanjski enoti v Celju.

Gre za stanovanja, ki se večinoma nahajajo v starem celjskem mestnem jedru, po pet jih je v celjskih soseskah Hudinja in Nova vas.

Imajo pa Nepremičnine Celje na razpolago 955 stanovanj, ki jih najemajo za različne ciljne skupine, največ stanovanj je oddanih v neprofitni najem. Trenutno je po besedah Brvarja 400 prosilcev, v Celju se spomladi obeta nov razpis za neprofitna stanovanja.

Kot poroča STA je prosilcem, ki se bodo prijavili namenjen del novih stanovanj v celjski soseski Dečkovo naselje. Gradnja 142 stanovanj se bo v tej soseski začela letos, končana pa bo predvidoma konec leta 2020. Naložba je ocenjena na več kot 13 milijonov evrov, celjska občina pričakuje pet milijonov evrov evropskih sredstev.

Po besedah Brvarja poteka trenutno pridobitev gradbenega dovoljenja, če bo šlo vse po načrtih bi lahko projekt za ta dokument oddali v mesecu dni, obenem je povedal, da bo gradnja komunalne infrastrukture stekla še letošnjo pomlad. Celjska občina bo v ta namen zagotovila 1,3 milijona evrov, za gradnjo stanovanj morajo Nepremičnine Celje zagotoviti šest milijonov evrov, poroča STA.

 

Vir: STA