Nesmislom Luke Mesca ni videti konca – podjetnike želi vrniti 30 let nazaj v zgodovino

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Gibanje v podporo vladi Janeza Janše)

Po izjavah nekaterih uspešnih ljudi v Sloveniji in njihovih dejanjih se vse bolj kaže, kako imamo pod vlado Roberta Goloba v ministrski ekipi ljudi, ki niso kos svojim nalogam. Eden od takšnih je kot vse kaže tudi Luka Mesec, ki sodeč po izjavah uspešnih podjetnikov slovensko podjetništvo vidi v nekih preživetih časih, s tem pa onemogoča razvoj države.

Domovina piše o tem, kako nepremišljene so poteze Mesca na področju pripravljanja sprememb zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti. Kaj lahko za podjetnike takšne spremembe sta za omenjeni časnik predstavila dr. Jure Knez, direktor podjetja Dewesoft in dr. Aleš Štrancar, direktor podjetja Bia Separations.

Po trenutno veljavni zakonodaji delodajalcem zadošča že, da za vsakega zaposlenega vodijo ročno evidenco prisotnosti, bi morali po novem predlogu voditi elektronsko evidenco in to z časom prihoda in odhoda, izrabljenim odmorom med delovnim časom in podobnim. V to kategorijo naj bi spadale vse osebe, ki bi pri podjetniku opravljali kakršno koli delo – tudi študentje.

“Merjenje ur je preteklost, predlog zakona pa velik korak nazaj v razvoju podjetniške miselnosti,” je za Domovino povedal dr. Jure Knez. To bi po mnenju dr. Kneza pomenilo tudi korak nazaj za slovenske gospodarstvenike ter samo gospodarstvo. Bistveno pomembnejša je namreč produktivnost, inovativnost in dodana vrednost, še poudarja dr. Knez.

Še bolj kritičen je do takšnega stališča vlade dr. Aleš Štrancar, ki je mnenja, da gre za bedaste ideje, ki si po njegovem sploh ne zaslužijo komentarja.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Demokracija